Windows 10: prijavite se na svoj Microsoft račun, poruke se uvode

Korisnici sustava Windows 10 koji se prijavljuju pomoću lokalnih računa mogu vidjetiPrijavite se na svoj Microsoft računzanovijetaju kada otvore aplikaciju Postavke. Funkcionalnost se pojavljuje u verzijama za pregled izdanja sustava Windows 10. Uskoro će biti objavljena kao dio stabilnog ažuriranja, vjerojatno sigurnosnog ažuriranja za operativni sustav u svibnju 2024.

Microsoftnajavioznačajku na blogu Windows Insider. Tamo Microsoft piše: "Ovo ažuriranje pokreće uvođenje obavijesti povezanih s računima za Microsoftove račune u postavkama > Početna".

Sign in to your Microsoft account
prekoalbacore

Poruka se prikazuje korisnicima koji se prijavljuju pomoću lokalnih računa. Microsoft kaže da prijava na Microsoftov račun omogućuje korisnicima da naprave sigurnosnu kopiju svog uređaja i očuvaju ga sigurnijim.

Funkcionalnost sigurnosnog kopiranja pokrećeWindows aplikacija za sigurnosno kopiranje. To nije aplikacija za sigurnosno kopiranje koja vam omogućuje sigurnosno kopiranje cijelog sustava. Umjesto toga, podržava guranje datoteka iz određenih mapa, aplikacija trgovine i nekih postavki na OneDrive.

Usredotočite se na Microsoftov račun

Microsoft je otežao postavljanje Windowsa 11 pomoću lokalnog računa. Ne postoji očit način za postavljanje sustava Windows 11 pomoću lokalnog računa. Iako postoje načini da sezaobići zahtjev Microsoft računa, može zahtijevati pokretanje naredbi iz naredbenog retka.

Windows 10 nema ista ograničenja kao Windows 11 u tom smislu, ali Microsoft očito daje prednost Microsoftovim računima u odnosu na lokalne račune.

Opcija za stvaranje lokalnih računa nakon početnog postavljanja i dalje je dostupna u oba operativna sustava.

Novi sustav nije prvi koji je Microsoft predstavio na Windows 10. Još u kolovozu 2023., Microsoft je izbacioslična promjena u Start Menuu. Ikona profila lokalnih korisnika prikazuje značku pogreške koja ističe prednosti Microsoft računa.

Nova poruka u postavkama ima gumb za zatvaranje, ali to je trenutno samo zatvara. Microsoft napominje da korisnici mogu upravljati tim obavijestima pod Postavke > Privatnost i sigurnost > Općenito.

Završne riječi

Microsoft ima provjeren interes u promicanju Microsoftovih računa. Glavni razlozi za to su:

  • Dodatna prodaja pretplata i drugih proizvoda, za koje je potreban Microsoftov račun.
  • Prikupite više podataka o korisnicima koji koriste Microsoftov račun.

Korištenje Microsoft računa ima prednosti. Korisnici dobivaju nešto online pohrane i mogućnost sinkronizacije nekih podataka pomoću te pohrane. Privatnost je jedan nedostatak korištenja jednog.

A ti? Koristite li lokalne račune ili Microsoftov račun?

Hvala vam što ste čitatelj Ghacksa. PoštaWindows 10: prijavite se na svoj Microsoft račun, poruke se uvodepojavio se prvi put nagHacks Tehnološke vijesti.