Vianetsintä "E: Pakettia ei löydy" -virhe Ubuntussa [aloitusopas]

Tämä aloittelijan opetusohjelma näyttää kuinka korjata E: Unable to locate pakettivirhe Ubuntu Linuxissa.

Yksimonia tapoja asentaa ohjelmistoja Ubuntuunon käyttääapt-get tai sopiva komento. Avaat terminaalin ja asennat sen ohjelman nimellä seuraavasti:

sudo apt install package_name

Joskus saatat kohdata virheen yrittäessäsi asentaa sovellusta tällä tavalla. Virhe kuuluu:

sudo apt-get install package_name
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
E: Unable to locate package package_name

Virhe on itsestään selvä. Linux-järjestelmäsi ei löydä pakettia, jota yrität asentaa. Mutta miksi se on niin? Miksi se ei löydä pakettia? Katsotaanpa, miten voit korjata tämän ongelman.

Korjataan Ubuntun pakettivirhettä ei löydy

Katsotaanpa, kuinka voit ratkaista tämän ongelman vaihe kerrallaan.

1. Tarkista paketin nimi (ei, vakavasti)

Tämän pitäisi olla ensimmäinen asia, joka tarkistetaan. Teitkö kirjoitusvirheen paketin nimessä? Tarkoitan, jos yritätasenna vlcja kirjoitit vcl, se varmasti epäonnistuu. Kirjoitusvirheet ovat yleisiä, joten varmista, että et ole tehnyt virheitä kirjoittaessasi paketin nimeä.

2. Päivitä arkiston välimuisti

Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun käytät järjestelmääsi asennuksen jälkeen, sinun tulee suorittaa päivityskomento:

sudo apt update

Tämä komento ei toimipäivitä Ubuntuheti. Suosittelen pääsemään läpiUbuntu-arkiston käsite. Pohjimmiltaan 'apt update' -komento rakentaa paikallisen välimuistin saatavilla olevista paketeista.

Kun käytät asennuskomentoa, apt paketinhallinta hakee välimuistista paketti- ja versiotiedot ja lataa ne sitten arkistoistaan ​​verkon kautta. Jos paketti ei ole tässä välimuistissa, järjestelmäsi ei voi asentaa sitä.

Kun sinulla on juuri asennettu Ubuntu-järjestelmä, välimuisti on tyhjä. Tästä syystä sinun tulee suorittaa apt update -komento heti Ubuntun tai muiden Ubuntuun perustuvien jakelujen (kuten Linux Mint) asentamisen jälkeen.

Vaikka se ei ole uusi asennus, apt-välimuistisi saattaa olla vanhentunut. Se on aina hyvä idea päivittää.

3. Tarkista, onko paketti saatavilla Ubuntu-versiollesi

Hyvä on! Tarkistit paketin nimen ja se on oikein. Suoritat päivityskomennon rakentaaksesi välimuistin uudelleen, mutta silti näet pakettia ei voi paikantaa -virheen.

On mahdollista, että paketti ei todellakaan ole saatavilla. Mutta noudatat jollain verkkosivustolla mainittuja ohjeita ja kaikki muut näyttävät pystyvän asentamaan sen tällä tavalla. Mikä voisi olla ongelmana?

Näen tässä kaksi asiaa. Joko paketti on saatavilla Universen arkistossa ja järjestelmäsi ei ole ottanut sitä käyttöön tai paketti ei ole kokonaan saatavilla Ubuntu-versiossasi. Älä hämmenny. Selitän sen sinulle.

Ensimmäinen askel,tarkista käyttämäsi Ubuntu-versio. Avaa pääte ja käytä seuraavaa komentoa:

lsb_release -a

Tulosteessa on Ubuntu-versionumero ja koodinimi. Koodinimi on tärkein tässä:

[email protected]:~$ lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID:	Ubuntu
Description:	Ubuntu 18.04.3 LTS
Release:	18.04
Codename:	bionic

Kuten näet täältä, käytän Ubuntu 18.04:ää ja sen koodinimi onbioninen. Sinulla voi olla jotain muuta, mutta ymmärrät, mitä sinun on huomautettava tässä.

Kun sinulla on versionumero ja koodinimi, siirry Ubuntu-pakettien verkkosivustolle:

Ubuntu-paketit

Vieritä sivua hieman alaspäin ja siirry Haku-osioon. Näet avainsanakentän. Anna paketin nimi (jota järjestelmä ei löydä) ja aseta sitten oikea jakelukoodinimi. Osion tulee olla "mikä tahansa". Kun olet asettanut nämä kolme yksityiskohtaa, paina hakupainiketta.

Tämä näyttää, onko paketti saatavilla Ubuntu-versiollesi ja jos on, mihin arkistoon se kuuluu. Omassa tapauksessani etsinSuljin kuvakaappaustyökaluja tämä näytti minulle Ubuntu 18.04 Bionic -versiosta:

Minun tapauksessani paketin nimi vastaa täsmälleen. Tämä tarkoittaa, että pakkaussuljin on saatavilla Ubuntu 18.04 Bionicille, mutta "Universe-varastossa". Jos mietit, mikä ihme on Universe-arkisto, ole hyväviitata aiemmin mainitsemaani Ubuntu-arkistoartikkeliin.

Jos tarkoitettu paketti on saatavilla Ubuntu-versiollesi, mutta se on arkisto, kuten universe tai multiverse, sinun tulee ottaa käyttöön nämä lisätietovarastot:

sudo add-apt-repository universe multiverse

Sinun on myös päivitettävä välimuisti, jotta järjestelmäsi on tietoinen uusista paketeista, jotka ovat saatavilla näiden arkiston kautta:

sudo apt update

Jos nyt yrität asentaa paketin, asioiden pitäisi olla kunnossa.

Mikään ei toimi, mitä nyt?

Jos myös Ubuntu Packages -sivusto osoittaa, että paketti ei ole saatavilla tietylle versiollesi, sinun on löydettävä muita tapoja asentaa paketti.

Otetaan esimerkiksi Shutter. Se onerinomainen kuvakaappaustyökalu Linuxillemutta sitä ei ole päivitetty vuosiin, joten Ubuntu on jättänyt sen pois Ubuntu 18.10:stä ja uudemmista versioista. Kuinka asentaa se nyt? Onneksi joku kolmannen osapuolen kehittäjä loi henkilökohtaisen tietovaraston (PPA) ja voit asentaa sen käyttämällä sitä. [Lue tämä yksityiskohtainen opasymmärrä PPA:ta Ubuntussa.] Voit etsiä paketteja ja niiden PPA:ta Ubuntun Launchpad-verkkosivustolta.

Muista, että sinun ei pitäisi lisätä satunnaisia ​​(epävirallisia) sähkönhankintasopimuksia arkistoluetteloosi. Suosittelen pysymään siinä, mitä jakelusi tarjoaa.

Jos sähkönhankintasopimuksia ei ole, tarkista projektin viralliselta verkkosivustolta, tarjoavatko ne vaihtoehtoisia tapoja sovelluksen asentamiseen. Jotkut hankkeet tarjoavat.DEB-tiedostot or AppImagetiedostot. Jotkut hankkeet ovat siirtyneetNappaa paketit.

Toisin sanoen, tarkista projektin virallinen verkkosivusto ja tarkista, ovatko he muuttaneet asennustapaansa.

Jos mikään ei auta, ehkä itse projekti keskeytetään, ja jos näin on, kannattaa etsiä sen vaihtoehtoista sovellusta.

Lopussa…

Jos olet uusi Ubuntu tai Linux, asiat voivat olla ylivoimaisia. Tästä syystä käsittelen joitain tämän kaltaisia ​​perusaiheita, jotta saat paremman käsityksen siitä, miten järjestelmäsi toimii.

Toivon, että tämä opetusohjelma auttaa sinua käsittelemään pakettivirhettä Ubuntussa. Jos sinulla on kysyttävää tai ehdotuksia, kysy rohkeasti kommenttiosiossa.