Amazon Alexa vs Google Assistant: Is One Virtual Assistant Better?

A man holding an Amazon Echo Dot and Google Nest Mini in one hand.

Virtuaalinen avustaja voi soittaa ja lähettää tekstiviestejä ihmisille, sammuttaa valot, toistaa musiikkia tai TV-ohjelmia, käynnistää kahvinkeittimen aamulla ja niin paljon muuta. Lyhyesti sanottuna virtuaaliassistentti helpottaa elämääsi. Jos olet jo poistanut Applen Sirin, kaksi parasta vaihtoehtoasi ovat Alexa ja Google Assistant. Mutta kumpi on parempi?

Kuten kaikki vertailut, jotkut ominaisuudet ovat objektiivisesti parempia, kun taas toiset ovat subjektiivisempia tietyn käyttäjän tarpeiden perusteella. Sekä Alexalla että Google Assistantilla on alueita, joissa ne loistavat, ja alueita, joissa he voisivat selvästi käyttää työtä.

Alexa on parempi valinta, jos haluat luoda dynaamisen älykkään kodin ekosysteemin, mutta Alexan avustajan ominaisuuksien hyödyntäminen on melko vaikeaa, kun lähdet kotoa. Voit ostaa erityisesti älypuhelimen, jossa on sisäänrakennettu Alexa saadaksesi täyden kokemuksen, mutta muuten sinun on ladattava Alexa-mobiilisovellus (Android/iOS) ja avaa se milloin tahansa, kun haluat antaa komennon älypuhelimesi kautta.

Jos virtuaaliavustajan pääkäyttö on suoritettava älypuhelimellasi – ja sinulla on uudempi Android-älypuhelin – Google Assistant on paras vaihtoehto. Älypuhelimissa, joissa on Android 5.0 tai uudempi, on integroitu Google Assistant, jonka avulla voit sanoa "Hei, Google" ja antaa komennon tai esittää kysymyksen avaamatta sovellusta ensin.

Mutta tämä on vain tämän vertailun TL;DR. Jos haluat kaikki hienot yksityiskohdat, vertailimme Alexaa ja Google Assistantia useilla eri tavoilla nähdäksemme, kumpi nousi ykköskategorioihin.

Yksityisyys

Listening Google assistant app on smartphone screen image

Riippumatta siitä, mitä ääniavustajaa valitset, ne ovat lähes samanlaisia ​​yksityisyyden suhteen. He kuuntelevat aina herätyssanaansa tai -lauseeseensa voidakseen olla paikallasi – mikä tarkoittaa, että he kuuntelevat koko ajan varmuuden vuoksi. Virtuaaliset avustajat ovat yleensä hyödyllisempiä kuin invasiivisia, mutta voi silti olla hieman outoa, että laite tarkkailee jatkuvasti ympäristöään herätyssanansa varalta.

Amazon on ilmoittanut, että mitään ei ole tallennettuellei Alexan herätyssanaa havaitaensimmäinen. Silloinkin äänitallenteet säilytetään vain tulevien pyyntöjen ja yleisen toiminnan parantamiseksi. Google puolestaanei tallenna äänitallenteitasioletuksena Googlen palvelimilla. Jos otat tämän ominaisuuden käyttöön ja sallit tallennuksen, Google Assistant toimii kuten Alexa ja tallentaa äänesi ja pyyntösi vasta, kun sen herätyssana on havaittu.

Ja silloinkin molemmat yritykset antavat sinun poistaa kaikki äänitallenteet kumppanisovelluksen kautta tai esittämällä suullisen pyynnön virtuaaliavustajalle – ironista, eikö niin? Googlella on kuitenkin tässä hieman etulyöntiasema Amazoniin nähden, koska yrityksen avulla on helppo sammuttaa äänen tallennus milloin tahansa ja määrittää tietosi poistumaan automaattisesti tietyn ajan kuluttua. Vaikka Amazon antaa sinun tarkastella ja poistaa tallennettuja tietoja Alexasta, sitä ei voi estää tallentamasta sen herätyssanan havaitsemisen jälkeen – ellet sammuta mikrofonia manuaalisesti.

Monissa älylaitteissa, joissa on sisäänrakennettu avustaja, on nyt mikrofonin poiskytkentäpainikkeet, joiden avulla voit sammuttaa sen fyysisesti etkä ole huolissasi siitä, kuunteleeko se edelleen. Jos sinulla on älykäs näyttö, jossa on kamera, siinä on yleensä yksityisyyssuljin, joten voit tehdä mahdottomaksi nähdä mitään, vaikka kamera olisi päällä. Yleensä on myös valo- tai ääniilmaisimet, jotka osoittavat, kun virtuaaliassistentti havaitsee herätyssanansa.

Kielet ja aksentit

Installation of new Amazon Echo on a touchscreen display.

Googlen kehittäjäsivuston mukaan Google Assistant voi tällä hetkellä tunnistaa puheen ja vastata sinulleyhdeksää eri kieltä, vaikka joissakin näistä kielistä on murremuunnelmia. Esimerkiksi Yhdysvalloissa on englanti, mutta myös Australian, Kanadan, Intian ja Yhdistyneen kuningaskunnan murteet. Älypuhelimen Google Assistantin asetuksissa ponnahtaa kuitenkin esiin yli 20 kieltä, ja voit lisätä asetuksiin enintään kaksi kieltä, jos vaihdat säännöllisesti niiden välillä komentoja antaessasi.

Google Assistantin kautta saatavilla olevat kielet vaihtelevat sen mukaan, missä maassa olet, vaikka Google tarjoaa edelleen enemmän valikoimaa kuin Alexa tällä hetkellä. Muista, että Googlella on käännösohjelma, joka on ollut olemassa jo vuosia. Kaiken tämän tiedon avulla Google pystyy tarjoamaan enemmän ja jopa kääntämään sanallisia komentoja, jotka ovat melko tarkkoja.

Google Assistant tai Alexa eivät ole hyviäkäsittelee vahvoja aksentteja, mutta ne paranevat. Voidaan väittää, että Google Assistant on hieman pidemmällä aksenttien tunnistamisessa yksinkertaisesti kokemuksensa vuoksi Kääntäjä-sovelluksesta, mutta ero on minimaalinen.

Myös Amazonin kehittäjäsivustolla on luetteloyhdeksän erilaista tuettua kieltäfor Skills, myös eri murteilla. Yhtiö sanoo, että asiakkaat, jotka ovat vuorovaikutuksessa Alexan kanssa jollakin sen tuetuista kielistä, voivat käyttää kyseistä kieltä tukevia taitoja. Jos asiakas esimerkiksi asettaa Alexa-laitteensa käyttämään saksaa, hän voi käyttää mitä tahansa julkaistuja taitoja, jotka tukevat saksan kieltä. Joillakin alueilla Alexa tarjoaa asiakkaille myös mahdollisuuden lisätä toisen kielen, aivan kuten Google Assistant.

Älylaitteiden yhteensopivuus

Amazon Echo Alexa Smart Speakers. 1st generation echo in the middle and 2nd generation speakers either side.

Alexa on ilmeisesti yhteensopiva Amazonin suunnittelemien laitteiden kanssa, kutenEcho Dot, Kaikuesitys 5, Ja Echo Studio. Jotkut näiden laitteiden yhdistelmät ovat melko välttämättömiä, jos haluat luoda älykkään kodin ekosysteemin ja käyttää sitä Alexan kanssa. Mutta Amazon ei tee älykästä ilmakeitintä tai kahvinkeitintä – ainakaan vielä – eivätkä nämä laitteet ole aina yhteensopivia Alexan kanssa. Löydät kuitenkin yleensä enemmän Alexa-yhteensopivia laitteita kuin Google Assistantin kanssa yhteensopivia laitteita.

Google Home, Hub, Nest devices together on show in group.

Google Assistant on sisäänrakennettu lähes kaikkiin Android-puhelimiin ja on yhteensopiva kaikkien Googlen verkkosivuilta löytyvien älylaitteiden kanssa. Tämä sisältää NestÄlykkäät kaiuttimet, Älykkäät näytöt, Suoratoistolaitteet, Wi-Fi-laitteet, Ovien lukot, Termostaatit, Ovikellot, kamerat, ja enemmän. Vaikka Google on kehittänyt Nest-tuotteensa sisältämään laajan valikoiman hyödyllisiä älylaitteita, Amazon on ostanut olemassa olevia yrityksiä vastaamaan vastaaviin tarpeisiin, kuten Ring, Blink ja iRobot.

Statistan raporttien mukaan niitä on yli100 000 laitettajotka ovat yhteensopivia Alexan ja muiden kanssa50 000 laitettajotka ovat yhteensopivia Google Assistantin kanssa. Vaikka 100 000 on valtava luku, niin on myös 50 000. Tämä saattaa tuntua typerältä väitteeltä, mutta se on sanomisen arvoinen, koska Google Assistant on edelleen yhteensopiva valtavan laitteiden kanssa. Ja monella tapaa Google Assistant on tällä hetkellä älykkäämpi kuin Alexa, ja se on sisäänrakennettu useimpiin Android-puhelimiin tällä hetkellä.

Kysymykset ja komennot

Google Assistant on a smartphone.

Useimmilla virtuaaliassistenteilla ei ole vaikeuksia vastata peruskysymyksiin – "Mikä on 2 + 2?" :Miksi koirat huohottavat?" ”Minä vuonna ihminen lähti ensimmäisen kerran avaruuteen?” – tai noudattamalla yksinkertaisia ​​komentoja – kuten ”sytytä makuuhuoneen valot”, ”soita opiskelusoittolistani Spotifyssa” tai ”soita äidille”. Mutta entä monimutkaisemmat kysymykset ja komennot? Kunkin virtuaaliassistentin rajojen testaamiseksi on viisasta kysyä kaksi kysymystä yhdeksi koottuna tai antaa samanaikaisesti kaksi erillistä mutta toisiinsa liittyvää komentoa.

Vuonna 2018 saimme Alexan, Google Assistantin ja Sirin taistelemaan yhdessäyksinkertainen kysymys vastakkain, ja heidän vastauksensa jokaiseen kysymykseen olivat käytännössä samat. Neljä vuotta myöhemmin nämä vastaukset ovat todennäköisesti vieläkin samankaltaisempia. Olisi mahdotonta sukeltaa kaikkiin kysymyksiin, joita voit mahdollisesti kysyä Google Assistantilta tai Alexalta, mutta käymme ehdottomasti läpi muutamia yleistietoalueita, joilla virtuaaliassistentit ovat osoittautuneet hyödyllisimmiksi.

Navigointi

Google Maps open on a smartphone attached to a dashboard in a car.

Hyvä virtuaaliassistentti voi viedä sinut minne tahansa, olipa kyseessä autokorjaamo tai lähin Starbucks. Google Assistant ja Alexa ovat molemmat hyvin varusteltuja antamaan sinulle liikennetietoja tavallisella työmatkallasi tai toimimaan navigaattorina uudella alueella. Google Assistant näyttää kuitenkin tekevän parempaa työtä liikenneolosuhteiden ja reittiaikojen tarkassa arvioinnissa – Google Mapsilla on syynsäyli 10 miljardia latausta, vain Play Kaupassa – sekä tarjoaa parempaa apua julkisessa liikenteessä.

Vaikka Google Maps on suosittu navigointivaihtoehto monille Android-käyttäjille, sinun ei tarvitse asettaa sitä oletusasetukseksi, jotta Google Assistant voi antaa luotettavia opastietoja. Esimerkiksi, jos Waze oli ensisijainen navigointisovelluksesi, Google Assistant lähettäisi reittitiedot kyseiseen sovellukseen, ei sen omaan Maps-sovellukseen. Lisäksi, vaikka voit ottaa Alexan mukaan autoon, se on vaikeampaa kuin Google Assistantin tuominen.

Otamme inspiraatiota kysymyksestämme vuonna 2018, esitimme Google Assistantille ja Alexalle muutaman navigointikysymyksen ja tallensimme heidän vastauksensa:

"Kuinka kaukana on ajomatka Los Angelesista New Yorkiin?"

 • Google Assistant:"Los Angelesista New Yorkiin on 2788 mailia autolla." Sitten näkyviin tulee karttanäkymä, jossa näkyy päämoottoritie, joka sinun on ajettava, ja kuinka monta tuntia ajoaikaa on yhteensä.
 • Alexa:"Los Angelesista New York on 2 791,3 mailin päässä autolla." Alexan alkuperäinen vastaus tähän kysymykseen vuonna 2018 oli: "Anteeksi, en löytänyt etsimääsi." Alexan vastauksen lisäksi näet myös tärkeimmät moottoritiet, joilla matkustat ja kuinka kauan matka kestää tunteina ja minuutteina.

"Missä on lähin Starbucks?"

 • Google Assistant:"Löysin muutaman Starbucks-paikan läheltäsi." Google Assistant näyttää kartan yleiskatsauksen ja korostaa kolmea lähintä sijaintia ja näyttää niiden tietokortin, jonka näet tavallisesti Google-hauissa – aukioloajat, yrityksen osoitteen, kuinka monta mailia se on, ja pikapainikkeet, joilla voit soittaa yritykseen tai kartoittaa tiesi sinne.
 • Alexa:"Lähin Starbucks on 0,5 mailin päässä valtatiellä 377 E." Sitten Alexa sisältää myös joitain Yelpistä poimittuja visuaalisia tietoja, kuten kuvan, tähtiluokituksen, täydellisen osoitteen, puhelinnumeron, aukioloajat ja napsautettavan linkin, joka vie sinut Yelpiin.

"Missä voin korjata autoni?"

 • Google Assistant:"Löysin muutaman paikan lähelläsi." Sitten Google Assistant näytti kaikenlaisia ​​hyödyllisiä tietoja, mukaan lukien karttanäkymä (Google Mapsista), kolme parasta vaihtoehtoa ja kaikki niiden yritystiedot sekä muutamia mahdollisia vastauksia, jotka auttavat sinua suorittamaan komennon. Esimerkiksi Google Assistant ehdottaa, että voit vastata sanoilla "Lähin" tai "Autokorjaamot" alun perin hakemasi sijaan. Paikat, jotka Google Assistant näytti minulle, oli merkitty autokorjaamiksi tai kuorma-autojen korjaamoiksi.
 • Alexa:"Löysin siihen muutaman vaihtoehdon. Autokauppa on 211,5 mailin päässä [kadun nimi], autokauppa 225,5 mailin päässä [kadun nimi] ja autokauppa 227,5 mailin päässä [kadun nimi]. Vaikka Alexa nimeää vain kolme paikkaa – mikä on silti aivan liikaa – näytöllä näkyy viisi Yelp-tietojen ohella. Lisäksi Car Store on käytettyjen autojen jälleenmyyjä, joten luulen, että Alexan ratkaisu autosi korjaamiseen on ostaa uusi. Okei, Autokauppa suorittaa joitakin autopalveluita, mutta vain asiakkailleen.

Keittiön apu

Amazon Echo Smart Home Alexa Voice Service in a kitchen.

Alexa ja Google Assistant helpottavat hands-free-käyttöä keittiössä, mikä on hienoa, koska kätesi eivät aina ole tarpeeksi puhtaat koskettaaksesi puhelintasi ruoanlaiton tai leivonnaisen aikana. Molemmat virtuaaliset avustajat ovat kuitenkin todella hyödyllisiä vain, jos sinulla on älypuhelin, etkä vain älypuhelin.

Älykkäällä näytöllä Google Assistant ja Alexa voivat löytää sinulle reseptin, lukea ainekset ja ohjeet ääneen ja toistaa mitä tarvitset ruoanlaiton tai leivontaprosessin aikana. Jos sinulla on vain älypuhelin, molemmat VA:t voivat löytää sinulle reseptin, mutta eivät voi tehdä paljon sen ohi. Pyysin Google Assistantia etsimään reseptin suklaakekseihin, ja neljä suosituinta tulosta – Googlen hakutulosten ensimmäiseltä sivulta – näkyivät näytölläni napsautettavina linkkeinä. Alexa oli hieman avulias, mutta ei paljon.

Kun Alexa löysi suklaapalareseptin, hän antoi muutaman eri vastausvaihtoehdon: "Aloita resepti, lähetä puhelimeen, lisää luetteloon tai kuule seuraava resepti." Vastaus "aloitusreseptillä" sai Alexan kysymään, pitäisikö hänen luetella ainesosat tai ohjeet. Vaikka kaikki tämä kuulostaa lupaavalta Alexalle älypuhelimen keittiöavustajana, se ei valitettavasti pidä paikkaansa. Sanoipa sitten "kerää ainekset" tai "kuule ohjeet", Alexa aloitti vahvasti ja lopetti sitten keskustelun satunnaisesti.

Jos keittiössäsi ei ole älykästä näyttöä, kuten Echo Show 5 tai Google Nest Hub, voit silti käyttää älypuhelimesi Alexaa tai Google Assistantia apunasi. Voit pyytää virtuaalista avustajaasi asettamaan ajastimen, ohjaamaan yhdistettyä älykästä keittiölaitetta tai toistamaan musiikkia, jotta sinulla ei ole tylsää ruoanlaiton aikana.

Yhteydenpito ihmisiin: puhelut, videochatit, tekstiviestit

Woman's hand holding iPhone 11 making a call.

Tekstiviestien lähettäminen, soittaminen ja jopa videopuhelut ovat kaikki nykypäivän älypuhelimen perustoimintoja, joten on täysin järkevää, että Alexa ja Google Assistant pystyvät molemmat suorittamaan nämä komennot. Voit jopa lähettää tekstiviestejä ja soittaa puheluita – ja videopuheluita, jos siinä on tämä toiminto – maksutta riippumatta siitä, onko sinulla vain avustajan mobiilisovellus, Amazon Echo -laite tai Google Nest -laite.

Riippumatta siitä, otatko yhteyttä johonkin mobiilisovelluksella vai toisella älylaitteella, virtuaaliavustajat tarvitsevat pääsyn yhteystietoihisi tätä ominaisuutta varten. Vaikka sinun ei tarvitse antaa puhelinnumeroasi Google Assistantille puheluita varten, Alexa vaatii sinua – vaikka voit piilottaa soittajan tunnuksesi. Jos et kuitenkaan anna puhelinnumeroasi tai salli sen näyttämistä, soittajan tunnuksesi näkyy muodossa Tuntematon, Yksityinen tai Nimetön, ja henkilö, jolle soitat, ei välttämättä vastaa.

Tekstiviestien lähettäminen Google Assistantin kauttaon yhtä yksinkertaista kuin sanoa sen herätyssana "Lähetä tekstiä äidille" ja sitten sanoa viestisi. Niin kauan kuin Google Assistant on käytössä, se tunnistaa oletusviestisovelluksesi, löytää oikean henkilön yhteystietoluettelostasi ja lähettää viestin handsfree-tilassa. Jos sinulla on asennettuna toinen viestisovellus, esimerkiksi WhatsApp, lisää vain sovelluksen nimi komentoon: "Lähetä WhatsApp-viesti äidille".

Alexa käsittelee tekstiviestien lähettämistä hieman eri tavalla. Sekä tekstiviestien lähettäjällä että vastaanottajalla on oltava asennettuna Alexa-sovellus ja tuettu käyttöjärjestelmä puhelimeensa – iOS 10.0 tai uudempi ja Android OS 5.1 tai uudempi. Alexaa ei ole integroitu Android-puhelimiin, kuten Google Assistant, eikä se voi lähettää viestejä WhatsAppin, GroupMen tai oikeastaan ​​minkään muun viestisovelluksen kautta, ellet ole erikseen määrittänyt jotainIFTTT:n kautta.

Musiikkia, podcasteja ja muuta viihdettä

Jos olet tilannut suositut musiikin suoratoistopalvelut, kuten Spotify tai Pandora, ja median suoratoistopalvelut, kuten Netflix tai Disney Plus, sinulla ei pitäisi olla ongelmia toistaa suosikkejasi äänikomennolla Google Assistantille tai Alexalle. Vaikka molemmat virtuaaliassistentit voivat suorittaa tämäntyyppisiä komentoja älypuhelimen kautta, kokemuksesi on vielä parempi, jos omistatälykaiutin tai älynäyttö.

On tärkeää huomata, että sinun on integroitava kaikki palvelut, joita haluat hallita Google Assistantin tai Alexan kanssa. Kyllä, he ovat älykkäitä virtuaalisia avustajia, mutta eivätettäfiksu. Jos sinulla on Android-puhelin, Google Assistant voi avata monia sovelluksia, joihin olet jo kirjautunut, mutta sinun on silti ilmoitettava haluamasi musiikkisovellus, jotta se voi aina soittaa kappaleitasi siellä. Tai voit erityisesti sisällyttää sovelluksen nimen komentoosi.

On myös syytä huomata, että useimmat virtuaaliset avustajat eivät voi muodostaa yhteyttä median suoratoistopalveluihin älypuhelimella. Google Assistant Android-puhelimissa on jälleen poikkeus. Koska kaikissa Android-puhelimissa on automaattisesti Google Assistant -tuki, se voi avata lataamasi sovelluksen sitä pyytäessä ja joskus suorittaa tietyn komennon sovelluksessa.

White Amazon Echo Plus on wooden table in a living room.

"Voitko näyttää minulle läheisen teatterin esitysajat?"

 • Google Assistant:Pyynnön käsittelyn jälkeen esille ilmestyi 10 erilaista elokuvaa kansikuvineen ja genreineen. Yhden saatavilla olevan elokuvan napauttaminen avasi monia vaihtoehtoja ja sai Google Assistantin paljastamaan muutamia yksityiskohtia elokuvan näyttelijöistä ja ohjauksesta. Voit napauttaa Showtimes nähdäksesi lähellä olevat elokuvateatterit ja esitysajat ja kohtaa Arvostelut nähdäksesi elokuvan kokonaispisteet Rotten Tomatoesissa, IMDb:ssä ja Letterboxdissa.
 • Alexa:"Tässä on muutamia elokuvia, joita esitetään lähelläsi tänään. Ticket to Paradise, Black Adam, Black Panther, Wakanda Forever ja One Piece Film: Red. Jos haluat kuulla lisää, pyydä minua kertomaan sinulle lisää." Kun Alexa on lopettanut tämän puheen, hän ei odota vastausta ennen kuin lopettaa keskustelun.

"PelataNCISNetflixissä."

 • Google Assistant:Vaikka Google Assistant ei vastannut tähän pyyntöön, se käsitteli sen muutamassa sekunnissa ja latautuiNCISNetflixissä. Lisäksi se ei vain aloittanut sarjaa alusta; se jatkoi jaksoa kaudesta 12, jota olin keskellä.
 • Alexa:"Anteeksi, en voi vielä käsitellä tätä pyyntöä."

"PelataSanoi minulle, että älä huoliSpotifyssa."

 • Google Assistant:"Albumin toistaminenSanoi minulle, että älä huoliSpotifyssa." Kappale alkoi heti soida Spotifyn kautta.
 • Alexa:"PelaamassaSanoi minulle, että älä huolikirjoittanut Alayna Grace Spotifyssa." Kun Alexa yritti käsitellä tätä pyyntöä ensimmäisen kerran, se lisäsi kappaleen jonoon ja jatkoi nykyistä toistettavaa kappaletta. Jonon tyhjentämisen ja uudelleen yrittämisen jälkeen Alexa alkoi soittaa oikeaa kappaletta.

"Voitko löytää ja soittaa opiskelumusiikkia Spotifysta tai YouTubesta?"

 • Google Assistant:"Voin näyttää sinulle kuvia, jos haluat." Tämän sanottuaan Google Assistant avasi YouTubessa soittolistan nimeltä Intense Studying Spotify – Deep Focus. Tämä oli monimutkainen pyyntö, jonka tarkoituksena oli testata jokaisen virtuaaliassistentin kykyä joko valita kahdesta sovelluksesta tai pyytää selvennystä. Google Assistant hoiti pyynnön paljon paremmin kuin Alexa.
 • Alexa:"Anteeksi, en ole varma siitä." Kun kysymystä lyhennettiin sisältämään vain Spotify, Alexa aloitti opintosoittolistan soittamisen Spotifyssa. Vain YouTuben sisällyttäminen kysymykseen johti samaan vastaukseen "Anteeksi, en ole varma siitä". Kun Alexalta kysyttiin, voisiko hän soittaa musiikkia YouTubessa, Alexa avasi YouTube-sovelluksen ja haki musiikin opiskelua ja sanoi: "Löysin tämän."

"Toista seuraava podcast-jaksoLittle Dum Dum ClubSpotifyssa."

 • Google Assistant:"TässäLittle Dum Dum Club Tommyn ja Karlin kanssaSpotifyssa." Australialaisen komediapodcastin viimeisin jakso alkoi toistaa noin 10 sekunnin kuluttua. Vaikka tämä podcast on kerännyt runsaasti seuraajia vuosien varrella, se ei ole edelleenkään erittäin tunnettu podcast ympäri maailmaa, joten oli vaikuttavaa, että Google Assistant löysi sen ja toisti jakson.
 • Alexa:Tämä näytti hämmentävältä kysymykseltä Alexalle. Varsinaisen pyynnön suorittamisen sijaan Alexa soitti seuraavan kappaleen yllä mainitusta tutkimussoittolistasta. Toinen yritys johti samaan. Alexa yksinkertaisesti hyppäsi Spotifyn tutkimussoittolistan seuraavaan kappaleeseen.

Rutiinit: Alexa vs Google Assistant

Toimivien rutiinien luominen, jotka todella tukevat jokapäiväistä elämääsi, on alue, jossa Alexa loistaa, mutta Google Assistant ei valitettavasti. Kuten päätoimittajamme Josh Hendrickson sanoo: "Google onturhauttavan, hirvittävän huono[tukirutiineissa]." Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Google Assistantin avulla pystyisi luomaan hienoja rutiineja, mutta Alexa pystyy luomaan dynaamisempia rutiineja, jotka melkein ennakoivat toiveitasi, kun taas Google Assistant loistaa yksinomaan yksinkertaisissa rutiineissa.

Jos haluat lukea lisää Alexan ja Google Assistantin rutiinien eroista ja miksi tarkalleenGoogle Assistant epäonnistuu rutiineissa, olemme turvassa.

Alkuperäinen artikkeli